sâmbătă , mai 18 2024
Breaking News

Osteodensitometrie Brasov

Eu am nevoie de o procedura de osteodensitometrie Brasov?

Ai auzit persoane cunoscute spunand ca li s-a recomandat procedura de osteodensitometrie Brasov? Sau, te afli chiar tu in aceasta situatie? Ei bine, in aceste conditii este cat se poate de firesc sa doresti sa afli cat mai multe informatii despre aceasta procedura.

Citeste acest articol pana la final si vei descoperi ce este aceasta procedura dar si pentru cine este utila.

Asadar, ce este procedura de osteodensitometrie Brasov?

Procedura de osteodensitometrie Brasov este de fapt o investigatie imagistica deosebit de performanta. Aceasta foloseste razele X si are scopul de a determina denitatea si rezistenta osoasa.

Osteodensitometrie BrasovDaca v-a fost recomandata de catre medicul dvs. o astfel de investigatie imagistica, nu va speriati. Discutam totusi despre o investigatie care nu este deloc dureroasa, este neinvaziva si nu necesita injectii. Deci, din acest punct de vedere nu exista nici un motiv care sa va ingrijoreze.

Puteti avea o astfel de investigatie pe timpul zilei mai ales dimineata, pentru ca ulterior sa mergeti la munca. Puteti merge si la sala de sport sau sa desfasurati orice alta activitate imediat dupa ce aveti parte de o osteodensitometrie.

Pentru cine este recomandata procedura?

De obicei, cele mai multe persoane care au nevoie de o osteodensitometrie Brasov sunt de sex feminin. Femeile care au ajuns la menopauza opteaza pentru acest tip de investigatie, la recomandarea medicului lor.

Chiar si pentru barbati este recomandata aceasta procedura. De asemenea, si persoanele de sex masculin tot de pe la 50 de ani au parte de asemenea investigatii.

Va intrebati de ce persoanele care ajung la aceasta varsta au nevoie de o astfel de investigatie imagistica? Ei bine, de pe la aceasta varsta, densitatea osoasa incepe sa scada, iar riscul de a suferi fracturi osteoporotice creste. Din acest motiv, oamenii au nevoie de o astfel de interventie, pentru a sti cum sunt oasele lor.

Exista si situatii in care aceasta procedura nu este recomandata, desi este neinvaziva si nedureroasa. Discutam aici despre femeile insarcinate, care nu pot fi supuse unei astfel de investigatii. Acest lucru se datoreaza faptului ca procedura de osteodensitometrie utilizeaza razele X care pot afecta sarcina.

Verifica si

Cabinet Stomatologic Brasov

Cabinet Stomatologic Brasov

Cand este recomandata vizitarea unui cabinet stomatologic Brasov? Dupa cum bine stim cu totii, foarte …

Close