sâmbătă , mai 18 2024
Breaking News

Dezinfectant Rapid

Cele mai importante curatare, dezinfectare si folosirea unui dezinfectant rapid

Igiena personala si curatarea frecventa a casei sunt importante pentru o sanatate buna, iar un dezinfectant rapid poate fi util in acest sens.

Acest lucru l-am inteles cel mai bine cu totii in perioada pandemiei, care nu demult s-a incheiat. De asemenea, spalarea regulata a mainilor este semnificativa pentru a preveni raspandirea microorganismelor care duc la mai multe boli, in special COVID-19.

Curatarea frecventa a suprafetelor din casa elimina murdaria si particulele de alimente pe care germenii pot incepe sa se inmulteasca. Cele mai bune produse de utilizat pentru curatare si dezinfectare sunt produsele care contin un ingredient activ antibacterian sau antimicrobian.

Dezinfectant RapidUn astfel de produs este deosebit de util deoarece ofera protectie suplimentara impotriva germenilor, bacteriilor si virusilor care cauzeaza boli. Ingredientul activ ajuta ca efectul acestora sa depaseasca curatarea normala sau simpla pentru a elimina sau controla cresterea microorganismelor.

Cuvintele antibacterian si antimicrobian sunt de obicei folosite alternativ. Antimicrobian inseamna activitate impotriva unei mari varietati de microorganisme, in timp ce antibacterian inseamna activitate impotriva bacteriilor.

Importanta unui dezinfectant rapid pentru curatare si dezinfectare

Curatarea inseamna indepartarea resturilor, murdariei si a prafului. De asemenea, poate elimina petele uleioase si grase. Curatarea este procesul de indepartare a petelor si a particulelor nedorite de pe suprafete precum podele, oglinzi si blaturi.

Este un proces gradual si poate fi destul de obositor. Pentru a curata eficient, aveti nevoie de doua lucruri importante: apa si substante chimice de curatare precum sapunurile sau agentii tensioactivi.

Dezinfectia este procesul de eliminare a germenilor care pot fi disponibili pe orice suprafata. Pentru ca dezinfectia sa fie eficienta, o suprafata trebuie sa fie corect curata si lipsita de orice resturi.

In unitatile non-sanitare, hipocloritul de sodiu (inalbitor/clor) poate fi utilizat la o concentratie sugerata de 0,1% sau 1.000 ppm (care este 1 parte din inalbitor de uz casnic cu concentratie de 5% la aproximativ 49 de parti de apa).

Pentru dezinfectantul pe baza de alcool, alcoolul utilizat trebuie sa fie de 70-90%. Dezinfectantul pe baza de alcool poate fi utilizat pentru dezinfectia suprafetelor.

Suprafetele trebuie curatate initial cu apa si sapun sau un detergent pentru a indeparta orice murdarie, dupa curatare puteti acum sa dezinfectati.

Cand curatati, ar trebui sa incepeti intotdeauna de la zona cel mai putin murdara sau cea mai curata pana la cea mai murdara zona, pentru a evita raspandirea murdariei in zonele mai putin murdare.

Toate solutiile dezinfectante trebuie depozitate in recipiente opace si pastrate intr-o zona bine ventilata, acoperita, care nu este expusa la lumina directa a soarelui. De asemenea, ar trebui sa fie pregatite de preferinta atunci cand este necesar.

De ce este importanta eliminarea germenilor?

Utilizarea unui dezinfectant rapid pentru a elimina germenii este o procedura deosebit de importanta. Germenii pot patrunde cu usurinta in corpul nostru prin gura, nas, ochi si ne pot patrunde pe piele fara ca noi sa ne dam seama ca am fost infectati.

Germenii pot fi, de asemenea, transferati de pe suprafete sau obiecte pe maini. Deci, aplicarea unui dezinfectant rapid este o procedura deosebit de importanta.

Acest lucru este cu atat mai important incat, unele bacterii sau virusi pot ramane destul de mult timp pe diverse suprafete uscate cum ar fi obiectele de mobilier sau telecomanda televizoruluii. Pot sa ramana si pe zone si suprafete umede cum ar fi chiuvetele de la baie.

Aici pot sa ramana chiar si trei zile. Deci, este recomandat sa se efectueze cat mai rapid aplicarea dezinfectantului.

Utilizarea unui astfel de dezinfectant rapid are si multe alte avantaje. In primul rand, petrecerea timpului intr-un mediu curat, va ajuta sa nu aveti parte de stare de oboseala, si sa va simtiti perfect. In schimb, un mediu curat in care s-a aplicat un dezinfectant este lipsit de alergeni, mucegai, bacterii sau alti factori care pot face oamenii sa se imbolnaveasca.

Verifica si

Firme Termopan Brasov

Firme Termopan Brasov

De ce este nevoie de alegerea unei firme termopan Brasov? Alegerea unei firme termopan Brasov …

Close